Üretim için üretimin güvenli olması gerekir

JMT Mold, tüm atölye yöneticilerine ve ön saflardaki üretim çalışanlarına “hayatta kalmak için güvenliğin devam etmesi gerektiğini” ciddi bir şekilde hatırlatır. Bir güvenlik kazasının meydana gelmesi bir işletme için telafi edilebilir, ancak bir aile kazası da olabilir, telafisi mümkün olmayan bir felaket olabilir. Hayat herkes için yalnızca bir kezdir.

Güvenlik üretiminde üçün zararı olmaz!

1. Kendinize zarar vermeyin

2. Başkalarına zarar vermeyin

3. Başkalarından zarar görmemek

Güvenli üretim için “Dört Zorunluluk”

Herkes güvenliğe dikkat etmelidir: yalnızca kendi güvenliğine değil, aynı zamanda başkalarının güvenliğine ve diğer gizli güvenlik tehlikelerine de;

Her şeyde güvenliğe dikkat etmelisiniz: Yaptığınız her şeyde güvenliğe dikkat etmeli ve ustalık nedeniyle güvenliği göz ardı etmemelisiniz;

Güvenliğe her zaman dikkat etmelisiniz: İşten çıkmak üzere olduğunuz için hızlanmak istemiyorsanız kuralları ihlal edin ve güvenliği göz ardı edin.

Her yerde güvenliğe dikkat edilmeli: Her yerde güvenliğe dikkat edilmeli

Güvenlik yönetimi için altı sorumluluk

1. Üretim ekipmanının güvenlik durumunu düzenli olarak kontrol edin;

2. Atölyeyi ve depoyu gizli yangın tehlikelerine karşı düzenli olarak kontrol edin;

3. Günlük üretim operasyonları için güvenlik denetimleri gerçekleştirin;

4. Günlük güvenlik eğitimine ev sahipliği yapın;

5. Kaza soruşturmasını ve müdahalesini yürütmek;

6. Kaza deneyimini ve derslerini özetleyin.

Çalışanların sekiz yaygın güvensiz davranışı

1. Yanlış çalıştırma, güvenliğin göz ardı edilmesi, uyarıların dikkate alınmaması: makinenin izinsiz çalıştırılması, kapatılması ve hareket ettirilmesi, makine açılıp kapatıldığında hiçbir sinyal verilmemesi ve anahtarın kilitlenmemesi, kazara dönmeye, güce veya sızıntıya vb. neden olur. ., cihazı kapatmayı unutun, Uyarı işaretini, uyarı sinyalini, çalışma hatasını, çalışma işlemini dikkate almayın, makine aşırı hızda çalışıyor, el damgalama kalıbına uzanıyor, iş parçası sağlam ve sert değil, demir artıklarını basınçlı hava ile üfleyin .

2. Güvenlik cihazının arızalanmasına neden olun: güvenlik cihazı sökülür ve bloke edilir, işlev geçersizdir ve ayar hatası güvenlik cihazının arızalanmasına neden olur.

3. Güvenli olmayan ekipman kullanımı: Güvenli olmayan tesislerin ve ekipmanların güvenlik cihazları olmadan geçici olarak kullanılması.

4. Aletle çalışmak yerine elle: El aletini elle değiştirin, talaşı elle çıkarın, sabitlemek için fikstüre gerek yok, işleme için iş parçasını elle alın, öğelerin uygunsuz şekilde saklanması.

5. Tehlikeli yerlere girin: Menfezlere girin, sızıntıların yakınına, tehlikeli kimyasal depolarına, altyapı inşaat sahalarına girin.

6. Tırmanma ve güvensiz pozisyonlarda oturma: Kaldırılan bir nesnenin altında çalışmak ve kalmak, yakıt doldurmak, tamir etmek, ayarlamak, kaynak yapmak, temizlemek vb. makine çalışırken dikkat dağıtıcı davranışlar vardır.

7. Aşınmamış iş koruma ekipmanı: Kişisel koruyucu ekipmanın kullanılması gereken iş yerindeki rolünü göz ardı edin.

8. Güvensiz kıyafet: Büyük giysilerin arasından dönen parçalara sahip ekipmanlarla çalışın, dönen parçalara sahip ekipmanı çalıştırırken eldiven giyin ve kadın çalışanların uzun saçları pres makinesini çalıştıracak şekilde ayarlanamaz.

Üretim güvenliği hakkında bilgi: ihlaller

1. Üretim sürecinde her türlü iş koruyucu ürünü uygunsuz şekilde giymek ve gerektiği gibi kullanmak, terlik, sandalet, topuklu ayakkabı, etek, paça, eşarp, bel, bukle ve üstsüz sandık giymek.

2. Çalışmak sorumsuzdur, izinsiz işten ayrılmak, takılmak, alkol içmek, özel işler yapmak ve mesai saatleri içerisinde işyerinde işle ilgili olmayan faaliyetlerde bulunmak.

3. Ekipmanın veya güvenlik koruma cihazının arızalı olduğu tespit edilirse lidere bildirilmeyecek, çalışmaya devam edilmeyecek ve güvenlik koruma cihazının izinsiz olarak sökülüp atılması talep edilmeyecektir.

4. Güvenliği göz ardı edin, uyarıları dikkate almayın, tehlikeli alanlara, yerlere ve tırmanmak ve oturmak için güvenli olmayan pozisyonlara girin.

5. Ekipmanı işletim düzenlemelerine ve proses gerekliliklerine uygun şekilde çalıştırmayın ve aleti izinsiz ellerinizle değiştirin.

6. Denetlenmemiş, kabul edilmemiş, teslim edilmemiş veya mühürlenmemiş ekipman ve araçların yanı sıra liderin onayı olmadan keyfi olarak kullanılan ekipman ve araçların izinsiz kullanımı.

7. Çalıştırma düzenlemeleri olmadan makineye yakıt ikmali yapmayın, tamir etmeyin, kontrol etmeyin, ayarlamayın, boşaltmayın, kaynak yapmayın, temizlemeyin ve makinedeki sorunları gidermeyin.

8. Çalışma sahasını mevzuata uygun olarak zamanında temizlemeyin, atık ve çöplerin belirtilen yere atılmamasına, iş parçaları ve aksesuarların gelişigüzel yerleşerek geçişi engellememesine dikkat edin.

9. Nominal yük kapasitesini kaybetmiş veya güvenlik gereksinimlerini karşılamayan çeşitli kaldırma ekipmanları, tesisleri ve araçları kullanın.

“Tehlikeli Operasyon Başvuru Formu”nda belirtilen güvenlik tedbirlerinin uygulanmamasına ve liderlerin kanun dışı emirlerine körü körüne itaat edilmesine karşı çıkılmayacaktır.

10. Yanıcı, patlayıcı ve yüksek derecede toksik maddelerin depolanması, taşınması, gönderilmesi, teslim alınması ve elleçlenmesi mevzuata uygun olarak yapılmamaktadır.

11. Özel harekât ehliyetsiz yürütülmekte, motorlu taşıtlar tek başına veya öğrenci belgeli ehliyetsiz olarak sürülmektedir. Özel ekipman ve kilit departmanlar ciddi bir şekilde kayıt yaptırmıyor, vardiyaları devretmiyor, görevlerinden ayrılmıyor veya izinsiz uyuyor.

12. Ekonomik sözleşmelerde güvenlikten bahsetmeyin, zaman kazanmak, hız kazanmak ve risk almak için ekipman ve fiziksel güç kullanmayın veya ekipmanı aşırı yüklenecek şekilde proses gereksinimlerine göre çalıştırmayın.

13. Diğer kanun ve yönetmeliklerin açık hükümlerine aykırı hareket etmek.

özetlemek gerekirse

1. Amirler, gözlemciler ve çalışanların dikkat etmesi gerekiyor

2. Günlük yönetimi güçlendirin

3. Çalışan duygularına dikkat edin (özellikle yaz aylarında)

4. Önlenmesi gereken tehlikeli eylemleri bulmak için ekipman ve araç analizini simüle edin

5. Aşağıdaki durumlara özellikle dikkat edin:

Canlı ekipmanlar, pnömatik bileşenlere sahip ekipmanlar, yüksek sıcaklığa sahip ekipmanlar, spor yedek parçaları, dönen parçalar, keskin köşeli ekipmanlar ve diğerleri, ağır nesnelerin taşınması, daha ağır nesnelerin yukarı ve aşağı hareketi (teknenin yukarı ve aşağı hareketi)

6. Ekipman aletleri için güvenlik koruma aletleri konusunda iyi bir iş çıkardığınızdan emin olun

7. Güvenlik çalışmalarını günlük çalışmanın vazgeçilmez bir parçası haline getirin